Стаття 751. Грошова оцінка матеріального забезпечення відчужувача

1. Матеріальне забезпечення, яке щомісячно має надаватися відчужувачу, підлягає грошовій оцінці. Така оцінка підлягає індексації у порядку, встановленому законом.

Коментар:

1. Матеріальне забезпечення, яке щомісячно має надаватися відчужувачу, підлягає грошові оцінці. Під "матеріальним забезпеченням" слід розуміти не лише грошові суми, надані відчужувачеві, а й вартість продуктів, ліків та інших предметів, наданих набувачем під час виконання своїх обов'язків.

Грошову оцінку матеріального забезпечення мають право провести самі сторони договору. В разі відсутності згоди щодо вартості майна, таку оцінку може провести професійним оцінювач. Згідно із ст. 3 ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні".

2. Грошова оцінка, незалежно від того, хто її проводив, підлягає індексації в порядку, встановленому законом. Індексація матеріального забезпечення здійснюється відповідно до ЗУ "Про індексацію грошових доходів населення" від 03.07.91 р., постанови КМ України "Про затвердження Порядку проведення індексації грошових доходів населення" від 17.07.2003 р.

3. Відповідно до Порядку проведення індексації грошових доходів населення сума їх індексації визначається як результат множення грошового доходу, що підлягає індексації, на величину приросту індексу споживчих цін, поділений на 100 відсотків, і здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому офіційно опублікований індекс споживчих цін.