Стаття 43(7). Скасування ухвали про вжиття запобіжних заходів

На ухвалу про вжиття запобіжних заходів, винесену за участю заявника без повідомлення особи, щодо якої вжито запобіжні заходи, остання протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали може подати заяву про її скасування.

Подання заяви про скасування ухвали про вжиття запобіжних заходів не зупиняє виконання ухвали про вжиття запобіжних заходів.

Заява про скасування вжиття запобіжних заходів розглядається протягом трьох днів господарським судом, який виніс ухвалу про їх вжиття. Неявка заінтересованих осіб не перешкоджає розглядові заяви.

За результатами розгляду заяви господарський суд виносить ухвалу про залишення без змін ухвали про вжиття запобіжних заходів або її зміну чи скасування.

 

Коментар:

1. Коментована стаття встановлює гарантії прав особи, щодо якої господарським судом було прийнято рішення про застосування запобіжних заходів, тому така особа наділяється правом протягом десяти днів звернутися до господарського суду із заявою про скасування прийнятих заходів. Водночас подання такої заяви не зупиняє дії ухвали про вжиття запобіжних заходів. З урахуванням конкретних обставин справи господарський суд має право або скасувати ухвалу про вжиття запобіжних заходів, або залишити її без змін.