Стаття 120. Видача дубліката наказу

У разі втрати наказу господарський суд може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення наказу до виконання.

Про видачу дубліката наказу виноситься ухвала.

До заяви про видачу дубліката наказу мають бути додані:

довідка установи банку, державного виконавця чи органу зв'язку про втрату наказу;

при втраті наказу стягувачем - довідка стягувача, підписана керівником чи заступником керівника та головним (старшим) бухгалтером підприємства, організації, що наказ втрачено і до виконання не пред'явлено.

За видачу стягувачу дубліката судового наказу справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

 

Коментар:

Частиною 1 коментованої статті передбачено, що господарський суд, який видав виконавчий лист, може у разі втрати його оригіналу видати його дублікат.

Дублікат може бути видано на підставі заяви стягувача (ч. 2 ст. 11-1 Закону України "Про виконавче провадження") або подання (за­яви) державного виконавця (ст. 5 Закону України "Про виконавче провадження").

Частина 3 коментованої статті визначає документи, подання яких є обов'язковим для здійснення розгляду ухвали судом, це, зокрема: довідка установи банку, державного виконавця чи органу зв'язку про втрату наказу; при втраті наказу стягувачем — довідка стягувача, підписана керівником чи заступником керівника та головним (стар­шим) бухгалтером підприємства, організації, що наказ втрачено і до виконання не пред'явлено.

За результатами розгляду заяви (подання) про видачу дубліката виконавчого листа суд постановляє ухвалу, яка має мати вигляд окремого документа і відповідати вимогам щодо змісту. Ця ухвала може бути оскаржена у загальному порядку.

За видачу дубліката виконавчого листа справляється плата у роз­мірі, встановленому Кабінетом Міністрів України. Декретом Кабінету Міністрів України "Про державне мито" встановлено, що за повторну видачу копії судового рішення, вироку, ухвали та іншої постанови суду державне мито сплачується у розмірі 0,03 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян за кожний аркуш копії (п. "и" ч. 1 ст. З Декрету).