Стаття 37. Документи риболовних суден

Риболовне судно, що підлягає нагляду класифікаційного товариства, крім документів, зазначених у статті 35 цього Кодексу, повинно мати міжнародне свідоцтво про безпеку риболовного судна.

 

Коментар:

 

Статтею 37 Кодексу встановлюється вимога для риболовних суден, окрім документів, що визначені в ст. 35 цього Кодексу, мати міжнародне свідоцтво про безпеку риболовного судна. Дане положення відповідає вимогам Міжнародного кодексу по управлінню безпечною експлуатацією судів і попередження забрудненню 1993 року (МКУБ). На підставі цього Кодексу Державним комітетом рибного господарства України 16 січня 2008 року затверджене Положення щодо встановлення відповідності системи управління безпекою компаній та суден флоту рибного господарства вимогам Міжнародного кодексу з управління безпечною експлуатацією суден і попередженням забруднення 1993 року, п. 1.3 якого визначено, що свідоцтво про управління безпекою - це документ, виданий Держкомрибгоспом, що підтверджує відповідність системи управління безпекою судна вимогам МКУБ. Вказаним положенням встановлено також порядок отримання даного свідоцтва.

Не розповсюджується положення цієї статті на судна, що використовуються виключно для спорту і відпочинку, обробки риби та інших ресурсів моря, проведення досліджень і навчання, перевезення риби.