Стаття 82(6). Порушення встановлених правил і режиму експлуатації установок і виробництв з оброблення та утилізації відходів

Порушення встановлених правил і режиму експлуатації установок і виробництв з оброблення та утилізації відходів, а також полігонів для зберігання чи захоронення промислових, побутових та інших відходів (сміттєзвалищ, шлакосховищ, золовідвалів тощо) – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Коментар:

Об'єкт: встановлений порядок користування відходами. Використання відходів та здійснення операцій поводження з відходами регулюються нормативно-правовими актами, зазначеними у коментарі до ст. 824.

Об'єктивна сторона полягає у: порушенні встановлених правил експлуатації установок і виробництв з оброблення та утилізації відходів, полігонів для зберігання чи захоронения промислових, побутових та інших відходів (сміттєзвалищ, шламосховищ, золовідвалів тощо); порушенні встановленого режиму експлуатації зазначених об'єктів. Поняття оброблення та утилізації відходів - див. коментар до ст. 825, 824.

Виконання встановлених правил та режиму експлуатації зазначених об'єктів забезпечує їх більш тривале та ефективне використання, а порушення - веде до їх непридатності та неможливості виконання ними відповідних функцій та застосування їх за призначенням.

Суб'єкт: посадові особи відповідних об'єктів.

Суб'єктивна сторона характеризується виною у формі умислу.