Стаття 82. Заходи стягнення, що застосовуються до засуджених військовослужбовців

1. За порушення встановленого порядку відбування покарання до засуджених військовослужбовців можуть бути застосовані такі дисциплінарні стягнення:

зауваження;

догана;

сувора догана;

призначення в наряд на роботу - до п'яти днів у вільний від роботи і навчання час;

арешт з триманням на гауптвахті - до десяти діб;

виключення з числа тих, хто виправляється.

2. Засуджені військовослужбовці, заарештовані в дисциплінарному порядку, відбувають арешт на гауптвахті в одиночних камерах дисциплінарного батальйону згідно з вимогами Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України.

Коментар:

Стаття, що коментується, передбачає заходи стягнення, що застосовуються до засуджених військовослужбовців. Так, за порушення встановленого порядку відбування покарання до засуджених військовослужбовців можуть бути застосовані такі дисциплінарні стягнення:

- зауваження;

- догана;

- сувора догана;

- призначення в наряд на роботу - до п'яти днів у вільний від роботи і навчання час;

- арешт з триманням на гауптвахті - до десяти діб;

- виключення з числа тих, хто виправляється.

Мета застосування заходів стягнення до засуджених військовослужбовців полягає у своєчасному реагуванні з боку командування дисциплінарного батальйону на порушення порядку і умов відбування покарання у виді тримання у дисциплінарному батальйоні.

Засуджені військовослужбовці, які заарештовані в дисциплінарному порядку, відбувають арешт на гауптвахті в одиночних камерах дисциплінарного батальйону згідно з вимогами Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України.