Стаття 103. Непідготовленість до роботи резервного паливного господарства

Непідготовленість до роботи передбаченого для газоспоживаючого підприємства, установи і організації резервного паливного господарства або непідготовленість газовикористовуючих установок до роботи на встановлених резервних видах палива – тягне за собою попередження або накладення штрафу на керівників, заступників керівників, головних енергетиків (головних механіків), начальників цехів та служб підприємств, установ і організацій від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Коментар:

Об'єктом цього правопорушення є встановлений порядок підготовки до роботи резервного паливного господарства та газовикористовуючих установок.

Об'єктивна сторона правопорушення полягає у невжитті заходів для забезпечення роботи резервного паливного господарства, яке передбачене для газоспоживаючого підприємства, установи і організації, або газовикористовуючих установок до роботи на встановлених резервних видах палива для будь-яких підприємств, установ та організацій, які є газоспоживачами.

Суб'єктивна сторона: вина у формі необережності.

Суб'єктами правопорушення може бути лише визначене коло посадових осіб: керівники, заступники керівників, головні енергетики (головні механіки), начальники цехів та служб підприємств, установ та організацій.