Стаття 95. Надсилання копії апеляційної скарги сторонам у справі

Особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншій стороні у справі копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у сторони відсутні.

Прокурор, який подає апеляційну скаргу, надсилає сторонам по справі її копію і копії доданих до неї документів, які відсутні у справі.

 

Коментар:

1. У частині 1 цієї статті законодавець визначив, що особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншій стороні (сторонам) у справі копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у сторони (сторін) відсутні. У разі невиконання приписів цієї норми можуть бути на­слідки, передбачені п. 2 ч. 1 ст. 97 цього Кодексу (див. коментар до згаданої норми, а також до ч. 1 ст. 91 і ч. З ст. 94 цього Кодексу). Порядок надсилання копії апеляційної скарги та документів пов­ністю збігається з порядком надсилання копії позовної заяви (див. коментар до ст. 56).

2. Вимоги до надсилання апеляційного подання є аналогічними до вимог надсилання апеляційної скарги. Водночас слід зазначити, що в ч. 2 цієї статті законодавець визначив необхідність надсилання іншим сторонам копії не тих документів, які у них відсутні, оскільки скаржник не може знати, які саме документи відсутні у його контр­агентів, а копії документів, що відсутні в матеріалах справи. Такий підхід є, на думку авторів коментарю, більш доцільним.