Стаття 96. Відзив на апеляційну скаргу

Сторона у справі, отримавши апеляційну скаргу, має право надіслати відзив на неї апеляційній інстанції і особі, яка подала скаргу.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення місцевого господарського суду.

 

Коментар:

У коментованій статті законодавець визначив право сторони у справі після отримання апеляційної скарги (подання) надіслати відзив на неї апеляційному господарському суду і особі, яка подала скаргу (подання). Отже, надання відзиву є не обов'язком, а правом сторони, тому ненадання відзиву не може бути підставою для від­кладення розгляду апеляційної скарги по суті та перегляду рішення місцевого господарського суду.

Відзив подається безпосередньо в апеляційний господарський суд і сторонам у справі та, як правило, має бути поданий до роз­гляду справи. Це надає можливість сторонам у справі заздалегідь ознайомитись з відзивом та підготувати свою правову позицію вже з врахуванням доводів такого відзиву. Також це надає змогу і су­довій інстанції заздалегідь ознайомитися з додатковими доводами, викладеними у відзиві, та враховувати їх вже на стадії підготовки до розгляду апеляційної скарги.