Стаття 111(4). Прийняття касаційної скарги

Про прийняття касаційної скарги до провадження суд виносить ухвалу, в якій повідомляється про час і місце розгляду скарги, а також витребовує справу чи копії матеріалів справи, необхідні для розгляду скарги на ухвалу суду.

Питання про прийняття касаційної скарги до провадження або про повернення касаційної скарги суд вирішує не пізніше п'яти днів з дня її надходження.

Ухвала надсилається усім учасникам судового процесу.

 

Коментар:

 

Касаційне провадження відкривається винесенням Вищим господарським судом України відповідного процесуального документа — ухвали про прийняття касаційної скарги до провадження, яка виноситься після розгляду касаційної скарги (подання), доданих до неї документів та матеріалів справи. В ухвалі касаційна інстанція зазначає про час і місце розгляду скарги. Також в ухвалі суд може зобов'язати ту чи іншу сторону надати відповідні додаткові документи (див. коментар до ст. 38). Ухвала про прийняття касаційної скарги до провадження оскарженню не підлягає.

У частині 2 цієї статті законодавець визначив, що ухвала каса­ційної інстанції про прийняття апеляційної скарги до провадження надсилається сторонам та прокурору, який брав участь у розгляді справи або вступив у розгляд справи (про вступ прокурора див. коментар до ст. 29).