Стаття 348. Податкова міліція та її завдання

348.1. Податкова міліція складається із спеціальних підрозділів по боротьбі з податковими правопорушеннями, що діють у складі відповідних органів державної податкової служби, і здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, виконує оперативно-розшукову, кримінально-процесуальну та охоронну функції.

348.2. Завданнями податкової міліції є:

запобігання кримінальним та іншим правопорушенням у сфері оподаткування та бюджетній сфері, їх розкриття, розслідування та провадження у справах про адміністративні правопорушення;

(абзац другий пункту 348.2 статті 348 набирає чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України згідно із Законом України від 05.07.2012 р. N 5083-VI)

 

розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за кримінальні та інші правопорушення у сфері оподаткування та бюджетній сфері;

(абзац третій пункту 348.2 статті 348 набирає чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України згідно із Законом України від 05.07.2012 р. N 5083-VI)

 

запобігання і протидія корупції в органах державної податкової служби та виявлення її фактів;

забезпечення безпеки діяльності працівників органів державної податкової служби, захисту їх від протиправних посягань, пов'язаних з виконанням службових обов'язків.