Стаття 63. Медичне обслуговування засуджених до обмеження волі

1. Лікувально-профілактична і протиепідемічна робота у виправних центрах організовується і проводиться на загальних підставах відповідно до законодавства про охорону здоров'я органами і закладами охорони здоров'я.

2. Направлення засуджених до лікувальних закладів визначається згідно з порядком обслуговування населення органами охорони здоров'я.

Коментар:

Стаття, що коментується, передбачає медичне обслуговування засуджених до обмеження волі.

Лікувально-профілактична і протиепідемічна робота у виправних центрах організовується і проводиться на загальних підставах відповідно до законодавства України про охорону здоров'я територіальними органами охорони здоров'я.

Засуджені, за їхнім бажанням, можуть одержувати будь-яку оплачену за рахунок власних коштів додаткову лікувально-профілактичну допомогу, яка надається фахівцями органів охорони здоров'я.

Направлення засуджених до лікувальних закладів визначається згідно з порядком обслуговування населення органами охорони здоров'я.

Засуджені, які направлені на лікування до лікувальних закладів охорони здоров'я, забезпечуються всіма видами довольства на загальних підставах.