Стаття 150. Місця відбування покарання у виді довічного позбавлення волі

1. Засуджені до довічного позбавлення волі відбувають покарання:

чоловіки - у секторах максимального рівня безпеки виправних колоній середнього рівня безпеки та виправних колоніях максимального рівня безпеки;

жінки - у секторах середнього рівня безпеки виправних колоній мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання та виправних колоніях середнього рівня безпеки.

2. Засуджені до довічного позбавлення волі тримаються окремо від інших засуджених.

Коментар:

Стаття, що коментується, передбачає місця відбування покарання у виді довічного позбавлення волі. Згідно чинного законодавства, засуджені до покарання у виді довічного позбавлення волі відбувають покарання у виправних колоніях максимального рівня безпеки, а також секторах максимального рівня безпеки при виправних колоніях середнього рівня безпеки. Для засуджених жінок, місцями відбування даного виду кримінального покарання, встановлюються сектори середнього рівня безпеки у виправних колоніях мінімального рівня безпеки та виправні колонії середнього рівня безпеки. Термін тримання засуджених до довічного позбавлення волі у вказаних колоніях законом не обмежується.

Засуджені, які відбувають покарання у виді довічного позбавлення волі у виправних колоніях максимального рівня безпеки, тримаються окремо від інших засуджених, які відбувають покарання у виправних колоніях даного виду.