Про порядок отримання відомостей з ЄДРЮОФОП

Держкомпідприємництво листом від 14.10.2010 N 13143 роз'яснив порядок отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Так механізм надання відомостей з реєстру регулюється Законом "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" (далі - Закон) та Положенням про порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - Положення).

Відповідно до ст. 20 Закону відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, надаються у вигляді витягу з Єдиного державного реєстру або довідки про наявність або відсутність в Єдиному державному реєстрі інформації, яка запитується.

Строк надання відомостей не повинен перевищувати п'яти робочих днів з дати надходження запиту. Виписка з Єдиного державного реєстру видається юридичній особі або фізичній особі - підприємцю за їх письмовим запитом протягом двох робочих днів з дати подання цього запиту або на підставі їх письмової заяви при видачі свідоцтва про державну реєстрацію або при його заміні.

Згідно п. 2.2 глави 2 Положення для отримання довідки або витягу з Єдиного державного реєстру запитувач має право звернутися із запитом до державного реєстратора незалежно від місцезнаходження або місця проживання запитувача.

За вибором запитувача до витягу можуть бути внесені, зокрема, відомості про запитувачів, що зверталися до державного реєстратора про надання відомостей з Єдиного державного реєстру про юридичну особу та фізичну особу - підприємця.

На бланку витягу обов'язково зазначається, на чий запит цей витяг надається.