Стаття 15. Арештні доми

1. Арештні доми виконують покарання у виді арешту.

2. В арештних домах тримаються повнолітні особи, а також неповнолітні, яким на момент постановлення вироку виповнилося шістнадцять років і які засуджені за злочини невеликої тяжкості.

Коментар:

Стаття, яка коментується, визначає, що арештні доми відповідно до даної статті КВК України виконують покарання у виді арешту. Арештні доми - це один з видів установ виконання покарань закритого типу і який є структурним підрозділом Державної кримінально-виконавчої служби України. В арештних домах тримаються повнолітні особи, а також неповнолітні, яким на момент постановлення вироку виповнилося шістнадцять років і які засуджені за злочини невеликої тяжкості.

Тимчасово, до створення арештних домів, особи, засуджені до арешту, відбувають покарання у слідчих ізоляторах Департаменту за місцем засудження. Засуджені до арешту відбувають весь строк покарання в одному слідчому ізоляторі в окремих постах або секціях.

Відповідно до вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та галузевих нормативно-правових актів Державної кримінально-виконавчої служби України порядок організації роботи арештних домів та їх ліквідація визначається ДДУПВП.