Стаття 74. Листування засуджених військовослужбовців

Засудженим військовослужбовцям дозволяється відправляти і отримувати листи та телеграми без обмеження їх кількості. Вручення листів, що надходять, проводиться представником дисциплінарного батальйону, в присутності якого засуджений військовослужбовець зобов'язаний їх розпечатати. Зміст листів перевірці не підлягає. Виявлені при цьому заборонені вкладення вилучаються. Розпечатувати листи, які відправляють засуджені, заборонено.

Коментар:

Стаття, що коментується, передбачає процедуру листування засуджених військовослужбовців. Слід наголосити, що крім побачень чинним законодавством не заборонено засудженим військовослужбовцям відправляти і отримувати листи та телеграми.

Вручення листів, що надходять, проводиться представником ДБ, в присутності якого засуджений військовослужбовець зобов'язаний їх розпечатати.

Зміст листів перевірці не підлягає. Виявлені при цьому заборонені вкладення вилучаються. Розпечатувати листи, які відправляють засуджені військовослужбовці, заборонено.

Закон не передбачає обмежень не тільки на кількість листів засуджених військовослужбовців, а й характер їх листування. Однак, якщо у листах виявиться продукція забороненого характеру, наприклад, валюта, - підлягають вилучення.