Стаття 78. Військове навчання засуджених військовослужбовців

Військове навчання засуджених військовослужбовців організовується і проводиться за спеціальною програмою, розробленою Міністерством оборони України. Для проведення занять створюється необхідна навчально-матеріальна база.

Коментар:

Стаття, що коментується, визначає порядок військового навчання засуджених військовослужбовців, яке організовується і проводиться за спеціальною програмою, розробленою Міністерством оборони України. Для проведення занять створюється необхідна навчально-матеріальна база.

Необхідність проведення військового навчання засуджених військовослужбовців зумовлена завданнями, які передбачені покаранням у виді тримання в дисциплінарному батальйоні, зокрема: виховання засуджених військовослужбовців; свідоме ставлення до військової служби; виконання військових завдань, сумлінне ставлення до праці тощо.

З метою проведення військової підготовки, заняття з бойової підготовки Міністерством оборони України створюється необхідна навчально-матеріальна база (спортмайданчики, стройові плаци, навчальні класи тощо). До військової підготовки засуджених військовослужбовців слід віднести вивчення статутів, настанов, наказів, матеріальної частини засобів озброєння, заняття стройовою та тактичною підготовкою інших нормативних документів Збройних сил України.