Стаття 23. Правовий захист та стимулювання працівників, які здійснюють охорону і контроль у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів

Працівникам спеціально уповноважених державних органів та громадським інспекторам, які здійснюють охорону і контроль у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів, гарантується правовий захист їх честі, гідності, здоров'я та життя відповідно до законодавства України.

Стимулювання працівників спеціально уповноважених державних органів та громадських інспекторів у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Коментар:

До частини першої. Коментована норма не має самостійного значення, оскільки будь-яка фізична особа відповідно до ст. 3, ч. 2 ст. 8, ст. 2, ст. 28, ст. 68 та ін. норм Конституції України, ст. ст. 281, 282, 297 ЦК України має право на захист честі, гідності, здоров'я, та життя. Способи захисту перерахованих прав викладені у ст. 16 ЦК України.

До частини другої. На сьогоднішній день відсутній затверджений КМ України спеціальний порядок стимулювання працівників спеціально уповноважених державних органів та громадських інспекторів у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів.